Logo The Barn Swallow 2021 V4breed

Wie is
The Barn Swallow

The Barn Swallow Theo Schuurman 2
" Ik doe wat ik leuk vind!
Niet om te laten zien wat ik kan."

Toen ik deze tekst zag was mijn eerste gedachte: “dit past bij mij”.

Ik ben Theo Schuurman, en samen met mijn partner woonachtig in Blokzijl. Naast mijn huis heb ik een kleine werkplaats waar ik mooie dingen maak.

Na 35 jaar als schilder actief te zijn geweest, waarvan 15 jaar als interieurschilder in de luxe jachtbouw, kreeg ik steeds meer de liefde te pakken voor hout en meubeltjes. Twee jaar geleden heb ik besloten om mij daar dan ook meer op toe te leggen.

Ik maak met name kleine meubels, het liefst van oude meubels. De afwerking is meestal in blanke lak of olie, maar ook een geschilderd meubel behoort tot de mogelijkheden. Ik kan een meubel met een verhaal een nieuw leven geven door er een ander meubel van te maken wat beter bij uw smaak past zonder dat de herinnering verdwijnt. Daarnaast maak ik industriële lampen van hout. Ik ben altijd zoekende naar nieuwe ideeën om te maken.

Het maken van een meubeltje gebeurt niet vanuit een vast stramien maar groeit tijdens het proces. Ik begin met een idee en tijdens het maken vormt zich het eindresultaat. Als ik in opdracht iets maak verlies ik tijdens dit proces niet de wensen van de klant uit het oog.

Ik ben ook altijd op zoek naar mooie oude spulletjes, en je kunt mij dan ook regelmatig in kringlopen vinden. Vind ik iets moois dan knap ik het op of ik maak van meerdere dingen één nieuw iets.

The Barn Swallow Theo Schuurman collage 3

Twitter

LinkedIn